vineri, 2 martie 2012

The Private Lessons Week at ED - 6th to 9th Feb.2012 - Day1,2

Ziua 1-ED-6-9.02
Dupa ce am ajuns la scoala, ajutata fiind de Luci, am fost condusa de dra Felicia la palierul Cristal-Condor. Acolo era doamna Irina care deja incepuse meditatiile cu fetele, asa ca, ghiciti cine a stat cu o parte din baieti!:)
Pe unii a trebuit sa ii astept pt ca nu erau inca veniti de la scoala, in timp ce altii nu erau de gasit...
Sunt multe probleme si este mult loc pentru oameni care sa ajute la meditatii...( nu am prins decat romana si cultura civica azi, impreuna cu 5 baieti. Unii au o situatie scolara foarte dificila. Nu voi mentiona aici decat uncaz, corigent la 9 obiecte. 
In alta ordine de idei, este interesant acest segment al copiilor care termina lectiile. De regula mai ies pe afara sau, pur si simplu se aseaza in fata televizorului. Niste jocuri de socializare ar fi tare nimerite sau, pur si simplu, discutii cu ei. Copiii mici sunt cam stingheri...Orice merge facut si cu ei...Eu nu am mai apucat, insa daca cineva ar fi fost cu ei, nu s-ar mai fi apucat de nu stiu ce ghidusii, care i-a dus la o perioada de pedeapsa de 5 minute...prelungite mult de faptul ca doamna Irina a plecat din camera la un moment dat si au ramas copii mai mari ...

Ce ati hotarat in legatura cu ziua de maine, cine poate veni?
AM inteles ca sora Vali si sora Aspazia?  incearca sa se alature Lucian miercuri iar Filip a confirmat ca poate veni joi.

ZIua 2 – ED- 6-9.02
Lideri: Vali, Aspazia, Irina.
Aduse la ED de Luci si luate de acolo de Mircea T.

Activitate: 2.30-4.30 – meditatii cu copiii –problema
                    4.30-5.15 – joc/povesti cu copiii cls I-IV
Grupa Condor/Cristal: Educatoare-D.na Lulu si Dna Vivi. ( Aspazia si Irina )
Copii: Stefan Oprea, Marius Mitoc, Codrut Tanasa, Dragos Tataru, Sorin Chiper, Nicu, Florin Mutu, Claudiu, Vlad si Costel, Mihaita. Petronela Popovici, Ana Mutu, Madalina. Ioana, Adriana, Sedra(?)
Grupa  Azur/Albatros/ Iris: Educatoare: Mihaela si Simona( plecata la sedinta cu parintii) – Vali Brasoveanu.
Aspazia a lucrat cu fetele, Irina cu baietii iar Vali a lucrat in exclusivitate cu Ancuta.
***
Sunt multi copii foarte cuminti si constiinciosi. In acelasi timp, sunt multi cu probleme, iar acestea nu sunt mici. Numarul corijentelor porneste de la 2 obiecte si poate ajunge, in cazul unora, la 9 obiecte… Dusmanii cei mai aprigi sunt lipsa de motivatie pentru a invata si sutuatia rea a unora, care le ingroapa in cele din urma orice zare de initiative, curaj si credinta ca ar putea iesi vreodata din situatia dificila….
Nu exista carti. Am incercat sa incep  de ieri un program de “reabilitare” , prin impartirea materiei pe segmente care sa fie repetate intr-un anumit interval de timp…. Dar nu exista carti de pe care sa invete….
Nu reusim sa facem mai mult decat suntem lasati…Planul, in biroul Drei Directoare a fost de a continua cu baietii/problema, insa cand am ajuns la grupa, supraveghetoarea a spus ca ei sunt gata cu temele si ca se descurca…
Copiii au tendinta de a lucre temele, fara a trece prin procesul de invatare-intelegere. Termina astfel de invatat uimitor de repede, iar timpul castigat astfel e pierdut apoi la televizor sau pe computer.
Au fost si situatii in care un copil a cerut sa citeasca ceva!!!! I s-a recomandat o enciclopedie pe care un altul o avea, dar pe care nu a vrut sa o dea, asa ca i-am recomandat sa citeasca Biblia pentru copii. Alternativa a fost primita cu bucurie. Biblia era incuiata pe undeva, intr-un dulap, pe un alt palier….. Iti piere repede cheful, pana ajunge sub ochii tai…..
Ii multumesc lui Dumnezeu pentru surorile mele, Aspazia si Vali care s-au jucat cu copiii atat de frumos. Nu le deosebeai din multimea de copii…

Personal, cred ca vizita si prezenta noastra acolo a fost de bun augur. Cred ca, faptul ca am fost mai multe si am putut sa ne impartim , apoi sa adunam copiii mici, de la 4.30, si sa avem un program relaxant cu copiii a fost foarte fain.
O astfel de participare pe termen lung ar fi ideala, pentru crearea acelor grupuri  de citire, de care vorbeam  mai demult si la care visam toti….Timp exista iar copiii se aduna foarte usor in jurul nostru! AM propus ca sambata, in timpul programului cu copiii, sa incepem citirea cu ei… Domana Lulu a fost foarte de accord, pentru ca sunt multi copii cu probleme mari de citire… Lectura – din Biblia copiilor.
Domnul sa fie slavit pentru toate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu