vineri, 2 martie 2012

2012.01.28

ED- 28.01.2012
*Scopul principal al acestei vizite a fost impartirea de pachete, copiilor care nu au putut fi adusi la serbarea din 25.12. , respectiv celor care nu au fost in localitate in acea zi, dar au participat atat la activitatile saptamanale, cat si la repetitii/serbari, la ED/BCB.
Vizita a fost una binecuvantata. Copiii si staff-ul au fost bucurosi sa ne revada. Doamnele au multumit pentru pachete si au fost foarte doritoare sa ne ajute cu lista. Astfel, copiii au fost chemati repede, pe grupele din care fac parte. Copiii si tinerii au intrebat cand vom incepe activitatile cu ei, altii au intrebat daca se pot alatura.
Impreuna cu Filip si Luci, am luat hotararea sa taiem de pe lista grupa de varsta a tinerilor… Insa cu toate acestea, au ramas copii fara pachet. Dintre acestia, Vasile si Catalin de la Dobreni, sunt copii veniti relativ recent; din pacate Petronela si Ana au fost pe parcursul intregului an. O hotarare mai speciala, venita din partea doamnelor supraveghetoare care ne-au ajutat cu lista, a fost si aceea de a da pachet unei fetite proaspat venita.
Numele ei este Maria; venita de 1 zi. Trista, introvertita, speriata, bine ascunsa in carapace…Palida si nestiind ce sa astepte de la figurile noastre galagioase care-i explicam chestii pe care ea nu le intelegea foarte bine… Nu este prima oara cand suntem intr-o astfel de situatie. Initiativa supraveghetorilor, in cazuri de genul Mariei sunt de obicei aplicate la copiii noi veniti. Cu cat perioada de acomodare la noul habitat e mai scurta, cu atat e mai bine , atat pentru ei cat si pt copii.. Asa incat, decizia lor nu cred ca a fost una gresita, chiar daca, dupa regulile noastre, Maria nu ar fi trebuit sa fie pe lista. ( dupa cum, nici nu era ).
Concluzii:
-          Am experimentat inca o data ca, ‘ lista’ de acasa nu se potriveste cu cea din targ’. Un lucru e sigur: Dumnezeu e Acela care intelege atat situatia ‘de acasa’ cat si pe cea de pe teren. SI El le ingaduie pe toate cu un scop, indreptat spre noi uneori, alteori spre copii, alteori spre toti. Unii dintre copii au raspuns exemplar acestei provocari: Petronela si Ana care pana la urma au primit amandoua o cutie, pe care au trebuit sa o imparta intre ele, dupa ce la inceput au fost triste, au revenit fericite printre copii, ,impartind bomboane la toti (din cele proaspat primite.)  Slava Lui.
-          Un gand in legatura cu pachetele ( Pasti, Craciun, 8 Martie, etc..), in speranta de a ajuta: Munca de gestionare/impartire a lor nu e una usoara, cand sunt multe lucrari, multe ocazii, multe nevoi la nivel de intreaga biserica. Propun ca noi sa ne ocupam, din timp, cu scrierea unei liste cu nume/varsta copiilor. Dorim sa ajutam. Daca numarul e prea mare si nu poate fi asigurat de sursa-Biserica-, sa stim din timp, pentru a lua o decizie in consecinta. ( Reimpartirea pachetelor, reimpachetarea lor, cumparaturi pentru completarea lor, etc, pasi care cer ceva timp. Din pacate, am inteles din experienta de pana acum ca , de preferat, macar ambalajul exterior este bine sa fie asemanator, cand e vorba de copii in general.)
*In asteptarea zilei de 8 Martie:
Cand am ajuns la una din grupe am gasit-o pe una din supraveghetoare supraaglomerata, ingrijind de 2 grupe, din lipsa de personal in aceasta perioada. D-na Delia ne-a mai explicat ca in conditiile in care nr. Ideal de copii este 5/ supraveghetor, ei au 12-15 copii, din lipsa de personal.
Propunere: Daca dorim un eveniment in care sa fim apreciativi la adresa staff-ului, poate ca un astfel de timp cand ei au nevoie de ceva ajutor practic, ar fi binevenit si ne-ar ajuta sa fim in ceva mai multa cunostinta de cauza, la pregatirea acelui eveniment. Practic, ne-am putea gandi la o zi in care sa ajutam pe acolo cu ce e nevoie, experimentand astfel si cate ceva din ce face o supraveghetoare la 2 grupe, intr-o zi’ normala’ de lucru.
Ideea a fost sustinuta de supraveghetoare. Ramane sa stabilim exact ziua/respectiv ce/cine si cum vom face. Evident ca hotarari finale vor fi dupa ce vom lua legatura si cu D-ra Felicia.
Domnul este bun.
Nicu Podaru: A inceput o discutie din Biblie cu noi; a fost o zi in care si-a adus aminte de vremurile cand venea in tabara si citea Cuvantul lui Dumnezeu. A fost un timp de partasie deosebit, din Scriptura, terminat cu o serie de partide de remi in 4 ( Filip, Luci, Nicu si eu), plus o vizita la spital.
Lui ii multumim pentru toate lucrurile. Amin.
Cu drag, irinaH.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu