vineri, 2 martie 2012

2012.02.18

Activitate ED- 18.02.2012 –
Lideri: Aspazia, Mica, Luci, Gabi, Irina; din partea ED: D-na Dana, care ne-a insotit pe partie.
Transport: HSB + masina Aspaziei.
Program:
-          Intalnirea liderilor( 12.30-1;35): Subiectul: din Levitic 12 – slujirea curata. Ne-am oprit asupra finalului de capitol: cand preotul face ispasirea, suntem curati. Preotul nostru este Isus si in El avem ispasire. Pentru a ne bucura de ea, am verificat relatia noastra cu Isus , folosind din nou  Fapte 2:42. Sangele Domnului Isus ne spala de orice pacat, iar ca si grup ( Biserica, echipa, etc.), intretinem aceasta stare de curatie prin staruirea in Cuvant, partasie, frangerea painii si rugaciune, toate aceastea fiind ‘noi’, ‘curatite’ tocmai prin relatia cu Isus.
-          Intalnire cu copiii ( 1:50- 3:15). Asa cum ne asteptam, programul a fost unul iesit din tiparul sau obisnuit, intrucat, dupa povestioara urma saniusul. A fost greu pana sa adunam copiii, pentru ca de fapt nimeni nu stia ce copii vor merge, pe ce criterii vor fi alesi, cine ii va insoti…. Astfel ca, efectiv povestioara a inceput pe la 2:30 si in continuare, pregatirea copiilor, definitivarea listei, servirea cornurilor si a fursecurilor etc, a durat inca 30 minute…. Povestea din Daniel 7 a reusit insa sa capteze interesul copiilor.
-          Pe partie(3.30-5.30): Lucian si Aspazia au luat copiii cu masina, pana la Kaufland, iar Gabi si Irina au insotit copiii mai mari. Punctul de intalnire a fost pe partie, unde ne-am intalnit cu grupul de tineri BCB. Dumnezeu ne-a binecuvantat cu o vreme excelenta pentru partie. La intoarcere de pe partie, planul a fost de a ne intoarce la ED, pentru a servi copiii si tinerii cu ceai si cornuri, foarte bine-venite dupa efortul de pe partie.
-          6.00 – 7:30 Cu tinerii: Dupa ce copiii s-au schimbat, ne-am reintalnit in Sala de la Parter, unde am avut un timp de partasie, presarat cu cantari si rugaciune. Suntem fericiti sa ii auzim pe unii din tineri indraznind sa isi gandeasca propriile rugaciuni si sa le dea glas. Slavit sa fie Domnul. Cuvintele urate inca se mai aud, insa tot mai des se simte retinerea lor fata de noi, dupa ce le rostesc. Suntem incurajati ca, intr-un proces care nu va va fi de scurta durata, Duhul Lui isi va face din ce in ce mai mult simtita prezenta. Metoda cea mai buna de a-I informa pe copii/tineri ca avem program pentru ei este sa-I anuntam personal. Nu stiu in ce fel li se transmit copiilor anunturile legate de programele cu noi, dar se pare ca, in mod tacit, educatorii care nu agreeaza programul de sambata, fie nu le spun copiilor de la grupa lor, fie ii implica in alte activitati. Pentru ca acum copiii sunt mai mult incurajati ca inainte, sa aleaga genul de activitate, educatorii vor cauta sa evite refuzul. In schimb, fac in asa fel ca tinerii/copiii sa nu stie ca activitatea are loc. Aici e o batalie. Alti copii sau tineri care de regula stiu sa afle singuri ceea ce vor, si doresc sa participle la activitatile noastre, din pacate au probleme cu scoala, asa ca, unii educatori au gasit o cale de a-I opri: sa le dea teme sau sa-I “ pedepseasca  pentru ca nu le-au facut”. ( De retinut, activitatea cu copiii este intre 2-4 iar cea cu tinerii intre 4-6”. Nuc red ca ei isi rezolva restantele scolare chiar intre acele ore….

Motivul pentru care impartasesc aceste ganduri e ca, rugandu-ne, nu ar fi imposibil ca Dumnezeu sa fie Cel care , prin aceasta stare de lucruri, sa incurajeze, formarea  pe viitor a unor grupuri mici pe care sa le vizitam si sa le pastorim. E lucrarea Lui. El stie ce se potriveste pentru fiecare ‘sezon’ al ei.’ Vantul bate incotro vrea”.
Sa ne bucuram si sa ne incurajam ca vantul inca mai bate!:) Ca inca este viata si miscare, semn ca Dumnezeu lucreaza. Doar noi sa dorim, in orice moment, sa mergem in directia acestui”vant”.:)  Personal, sunt eu insami in acest process in care, invat sa nu ma uit la val ci la Acela care ma cheama sa pasesc pe ape, cu mult curaj.

Sa nu ne uitam viziunea si ce ne-am propus. Tinta finala: Cuvantul lui Dumnezeu folosit de cat mai multi dintre copii/tineri/staff.

Domnul sa va binecuvinteze pe toti.
Irina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu